maanantai 19. syyskuuta 2011

Habitare ei ole entisensä..

Habitaressa käynti, joko näytteilleasettajana tai vierailijana, on ollut lapsuudesta saakka perinne: isän kiireiden vuoksi olimme lapsenakin mukana messuilla ja muissa menoissa, joten tälläkin kertaa Habitare toi mieleen muistoja menneisyydestä :)

Tosin Helsingin messukeskukseen astellessamme saimme pettyä, sillä varsinaiset messut (kylpyhuoneet, kalusteet, valaistus, sisustus ja keittiöt) olivat typistyneet vain kuutos ja seiskahallin kokoiseksi. Huonekaluosastolla pääroolissa olivat suuret huonekalujätit, joten hallissa kuljeskellessa tuntui kuin olisi kävellyt Ideaparkin kakkoskerroksen käytäviä. Aiempina vuosina Habitare järjestettiin vain joka toinen vuosi ja tällöin pienemmilläkin maahantuojilla ja jälleenmyyjillä oli mahdollisuus panostaa messuihin. Nykyisin messut kuitenkin järjestetään vuosittain ja ymmärrän hyvin, ettei pienillä ja persoonallisilla huonekalupajoilla ole enää varaa lähteä aikaa vievään messurumbaan. Kaiken lisäksi sisustuksessa, huonekaluissa tai uusissa keittiömekanismeissa ei ehdi tulla mitään järisyttävän erilaista ja uutta markkinoille vuoden välein.. Joten tämän vuotisen Habitaren kokeneena on vain pakko todeta, että alkuperäinen systeemi todellakin toimi.

Kaiksesta huolimatta sain reissullamme ideoita olohuoneen valaistukseen ja hieman muuhunkin..




Ylimmäisen valopallon haluaisin olohuoneeseen, violetin valaisimen työhuoneeseen tai keittöön ja lopuksi sohvapöydän kaveriksi tarkoitetun kaarevalla jalalla seisovan valaisimen sohvan viereen (tosin valkoisella tai harmaalla varjostimella).





Toimivamman valaistuksen lisäksi haaveilin messuilla normaalia mankkaa pirteämmästä ja kiiltävämmästä versiosta työhuoneen pöydälle. Lisäksi silittelin violettia divaania, joka sopisi asumaan olohuoneen ja keittiön välille, koputtelin sohvapöytiä ja ihailin puista käsienpesuallasta. Tähän kaikkeen kuitenkin pitäisi satsata roimasti rahaa ja sitä ei juuri nyt ole liikaa törsättäväksi tammikuun Australian matkan vuoksi.. Alla olevan kuvan nappasin siis muistutukseksi budjettitilanteesta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti