keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Vilkas viikonloppu

Viikonloppu sujahti taas aivan liian nopeasti ohi. Perjantaina lähdimme ajelemaan heti töiden jälkeen kohti eteläisempää Suomea. Matkaan ei onneksi tuhraannu kuin noin tunnin verran, mutta viime viikko kun meni lähes kokonaan puolikuntoisena, pelkkä autossa istuminen tuntui raskaalta. Perjantaina en siis muuta tehnytkään kuin siivoilin hieman vanhempieni varastoa, jonne olen aikoinani muuttojeni yhteydessä vienyt rojujani säilytykseen. Hämärän laskeutuessa istuimme perheen voimin iltaa ja joimme terästettyä glögiä orastavaan flunssaan.

Lauantaina oli vuorossa pikkusiskoni ja hänen kaverinsa läksiäiset, sillä heidän lähtönsä Australiaan on jo reilun viikon päästä :) Iltapäivään saakka ajattelin, että minusta ei ole juhlijaksi, vaan lähinnä juttuseuraksi, joka painuu nukkumaan viimeistään kymmeneltä. Vein kuitenkin vanhempani rautatieasemalle, josta he suuntasivat Tukholman laivalle ja käväisin samalla kaupan kautta hakemassa leivontatarvikkeet, jotta voisin osallistua illan juhlavalmisteluihin. Koiran lenkityksen jälkeen elättelin toiveita iltaa kohti paranevasta olosta.. Kaiken tohinan keskellä otetut vitamiininapit ja kuuma tee helpotti oloa niin, että päätin osallistua läksiäisjuhliin täysin ja toivoa vain, että puolikuntoinen olo olisi sunnuntaina poissa.

 Annan leipomat sussa sulavat vadelma-valkosuklaamuffinsit muodostivat juhlateeman mukaisen tekstin: Hollywood

Mekko: WAREHOUSE
Kaulakoru: itse tehty

Juhlahumun jälkeinen sunnuntai oli mukavan laiska ja leppoisa, kävin pienellä kävelyllä koiran kanssa ja lueskelin Torey Haydenin Tiikerin lapsi -nimisen kirjan loppuun. Illalla lähdimme kohti Tamperetta normaalia aikaisemmin, koska Annika ja Hanna oli tulossa syömään meille ja olin itse lupautunut hoitamaan jälkiruuan, kun taas Annika otti vastuulleen salaatin ja Hanna pääruuan. Annikan tekemä alkusalaatti sisälsi salaatinlehtiä, fetajuustoa, ananasta ja cantaloupe-melonia. Hanna keitteli pääruuaksi silkkisen pehmeän kasviskeiton ja paistoi salaatin kaveriksi homejuustolla täytettyjä patonkeja. Itse päätin tehdä omenahyveen, joka syötiin Valion vanhanajan vaniljakastikkeen kanssa. Jutellessa ja syödessä herkullista salaattia ja pääruokaa en huomannut uunissa kiertoilman kärventämää omppuhyvettä ajoissa ja jouduimme syömään lähes hiillostunutta jälkiruokaa. Onneksi jälkkäriä edeltäneet sapuskat olivat niin hyviä, että ei oikeastaan haitannut, vaikka vaniljakastikkeen makeuden läpi välillä pistikin hiillostunut ja kitkerä maku ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti