torstai 8. syyskuuta 2011

Matkamuistoja Espanjasta: Gandia

Ajattelin kirjoittaa tulevan syksyn aikana muutaman muistopostauksen kahden vuoden takaisesta vaihtoreissustani Espanjaan. Yritän ajoittaa eri kaupungeista kertovat tekstini niihin aikoihin, jolloin itse olin kyseisessä paikassa pari vuotta sitten. Tavallaan siis jokainen matkamuistokirjoitus on kunnianosoitus vaihtoaikani vuosipäivälle. Haluan kirjoituksissani kertoa myös kipeistä hetkistäni reissun päällä, enkä vain hehkuttaa parhaista päivistäni, sillä vaihtoaika ja "lämpimässä" asuminen ei kuitenkaan ollut aina pelkkää auringonpaistetta. Reissu oli kuitenkin kasvattavana kokemuksena sellainen, etten mistään hinnasta vaihtaisi sitä pois!

Ensimmäinen Matkamuistoja -päivitykseni kertoo Gandiasta, jonne matkustin Barcelonaan lentämällä ja siitä loppumatkan (jokunen sata kilometriä) itärannikkoa pitkin bussilla. Gandia on pieni rantakaupunki, jossa vaihtokorkeakoulullani oli erillinen yksikkö. Universidad Politecnica de Valencia:n Gandian kampuksella meille vaihto-opiskelijoille järjestettiin kahden viikon mittainen intensiivikurssi espanjan kielestä. Ilmoittauduin kurssille, koska lähdin Espanjaan lähes ummikkona, sillä kesäyliopistossa töiden jälkeen käyty kielikurssi meni lähinnä nukkuessa. Kuvat ehkä kertovat kuitenkin, että nämäkään opinnot ei mennyt yhtään pirteämmissä merkeissä kuin aiempikaan kielikurssini...

 Ensimmäinen opiskelupäivä Gandiassa

 Melbournen pojat

 Vaihtareille järjestetty tervetuliaisillallinen

 Vaihtareiden rantabotellon (espanjalainen pussikalja)

 Naapuriasunnon pojat juhlatuulella

 Klo 22

 Tanskan tuttuja

Illan ensimmäinen Mojito

 LocoCoco -club

 Sadepäivä

Ensimmäinen viikko meni lähinnä juhliessa, koska tuutorit järjestivät juhlia ja kilpailuja jokaiselle illalle. Opiskelumotivaatio oli kohtuullisen alhainen huonosti nukuttujen öiden jälkeen.. Tosin ensimmäisen viikon lopulla kurkkuuni kasvoi nielemistä haittaava patti ja jouduin syömään koko seuraavan viikon antibiotteja, eli ottamaan rauhallisesti ja opiskelemaan tunnollisesti. Karman laki siis vei lopulta voiton.

Asumisjärjestelyt olivat Gandian kielikurssin ajan hieman erikoiset, sillä sukunimeni vuoksi kämppäjärjestelyissä oli tullut pieni sekaannus Espanjan päässä ja päädyin asumaan kolmen miehen kanssa. Homma ei onneksi haitannut poikia, joten tyydyin asustamaan ensimmäiset kaksi viikkoa mieskommuunissa.
Kaikille vaihtoon lähtijöille neuvoksi siis: varaudu kaikkeen ja ole avoin lähes kaikelle mitä eteen sattuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti