sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Kevään mielenkiintoisin viikko takana!

Ja taas on mennyt viikko rytinällä läpi, tosin tähän viikkoon on kuulunut todennäköisesti koko kevään mielenkiintoisimmat hetket - ellei alkava kevät tuo jotakin vielä erikoisempaa tullessaan :)

Maanantai meni lähinnä viikonlopun riennoista selvitessä ja töiden jälkeen oli mukava rojahtaa sohvalle ja nauttia kunnon hömppäelokuvasta. Tiistai-illalle olin varannut Marialle ja minulle kahden hengen pöydän Stefan's steakhousesta. Ravintolaa on kehuttu niin paljon, että päätimme pitää myöhästyneen ystävänpäiväillallisen kaupungin puhutuimmassa ravintolassa. Heti pöytään istuessa sain mukavan puhelun, josta voinkin sitten kertoa toivon mukaan hyviä uutisia jo ensi viikolla, mutta nyt keskityn mahtavan ruuan ja ihanan seuran ylistämiseen.

Maria otti ruokajuomaksi vettä ja itse tilasin puolikuivaa valkoviiniä 16 cl. Menua selaillessa oli mukava huomata, että erilaisia pihvien ja lisukkeiden yhdistelmiä oli hyvä valikoima varmasti jokaiseen makuun. Lisäksi Maria kertoi, että ruokalistalta vaihtuu silloin tällöin lisukkeita tai jälkiruokia, joten vaikka paikassa kävisi vähän useamminkin kuin kerran vuodessa niin menulta löytyy lähes aina jotakin uutta. Valitsin nälkäisenä australialaisen härän sisäfilepihvin ja lisukkeiksi paahdettuja punajuuria sinihomejuustolla sekä parsakaalia valkosipulilla ja chilillä. Kastikkeeksi otin happaman karpalokastikkeen, joka ei kuitenkaan ollut paras valinta, koska murean lihan maku peittyi voimakkaan karpalon maun alle. Maria valitsi saman pihvin, mutta otti lisukkeiksi paistettuja sieniä ja fenkolia. Jälkiruuaksi Marialle riitti haudutettu tee limelohkoilla, kun taas tämä tyttö panosti viimeisimpään ja valitsi kahvin kaveriksi banaaniuunijäätelöä saksanpähkinöiden ja karamellisoitujen banaaniviipaleiden kera. Nyt täytyy siis sanoa, että vaikka pääruoka oli ties kuinka herkullista, niin jälkiruoka vei voiton kauniilla asettelulla, sopivalla annoskoolla ja uskomattoman hyvällä maullaan.





Illallisen jälkeen jäimme vielä hetkeksi ihastelemaan kosken kohinaa, kunnes lähdimme tepastelemaan kumpikin kotia kohti.


Keskiviikkona hilpaisin töiden jälkeen kotosalle, söin ja soitin ystävälleni Mikolle, jota en ollut taas pitkään aikaan ehtinyt nähdä. Mikko oli tyttöystävänsä kanssa kotosalla Kalevassa, joten päätin lähteä pienelle iltalenkille Kalevan suuntaan. Istuskelimme iltaa hörppien teetä ja kahvia, samalla kun kertasimme viimeisten kuukausien tapahtumia ja tekemisiä. Kun kello tuli kahdeksan, lähdin taas tarpomaan keskustaa kohti pienessä lumipyryssä.

Keskiviikon menu:
kanaa ananaksella ja chilikastikkeella
feta, hunajameloni -salaatti

Torstaina tuli pakerrettua töissä normaalia pidempi päivä, mutta raahasin itseni vielä illaksi siskoni luokse kyläilyreissulle. Panikoin hieman seuraavan päivän aikatauluja, mutta tiukasta tahdista huolimatta siskokulta onnistui rauhoittelemaan tämän hermohessun taas normaalitilaan :) Tässä vielä viikon aikana työvaatetuksen kanssa ahkerasti käyttämäni rannekoru:

rannekoru: itse tehty

Perjantaina istuin taas töissä pitkään, mutta silti töitä jäi vielä viikonlopulle. Viimeinen kuukausi on suurimmaksi osaa ollut kohtuullisen rauhallinen ja lähinnä työstä on ollut melkein pulaakin. Nyt kuitenkin viikon aikana tahti on ollut yllättävän kova - tosin tiedän sen rauhoittuvan taas viikon päästä. Ilta menikin taas elokuvaa katsellessa ja lähikaupasta haettua Ben&Jerry's- jäätelöä natustaessa.

Lauantaina heräsin vasta vähän ennen yhtätoista ja natustin aamupalani rauhassa. Herättelin miekkosen aamupalalle uniltaan ennen kuin lähdin itse tapaamaan kaupungille kahta ystävääni, joista toinen toi tuoreen jälkikasvunsa näytille. Istuskelimme kolmisin kahvila Runon katutasossa ja höpöttelimme parisen tuntia, kunnes Jonilta loppui parkkiaika.
Kahvilareissun jälkeen pyörähdin nopeasti Ideaparkissa ja kotosalle päästyäni ryhdyin valmistautumaan kolmikymppisille ja Hullun Poron jatkoille. Juhlapaikalle pääsimme Marian kanssa tosin vasta kahdeksan jälkeen, vaikka kutsu oli käynyt jo kuudeksi. Onneksi kemuihin oli kutsuttu iso kööri porukkaa, joten osa oli ehtinyt paikalle jo ajoissa :)

mekko: Desperado London
kaulakoru: itse tehty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti