sunnuntai 5. elokuuta 2012

Remppaa kesäkuumalla

Remontin purkupuuhat päästiin aloittamaan vasta kuluvan viikon tiistaina eli 31.7. Alkujaan purku oli tarkoitus saada käyntiin jo kaksi viikkoa ennen tätä, mutta kiireiden ja lupa-asioiden selvittelyiden vuoksi jouduin lykkäämään aloitusta. Onneksi sain remontin aloitustarkastusmuistion tehtyä yhden illan aikana, jonka jälkeen lähetin muistion suoraan isännöitsijälle ja seuraavana päivänä asunnon täysremonttiin olikin jo myöntävä päätös. Laskeskelin, että säästän aloitusmuistion, valvonnan ja lopputarkastuksen kustannuksissa noin 1200 €, kun voin tehdä homman itse - ensimmäistä kertaa omasta koulutuksesta on siis konkreettisesti hyötyä yksityiselämässä :) Hintavertailua tehdessäni nimittäin lattiapintojen vaihdon valvonnasta joutuu pulittamaan 400-600 € ja keittiöremontista hieman enemmän.

Ainoat paikat minne remontin aikana ei ole tarkoitus koskea ovat katto ja kylpyhuone. Tosin kattoa on osittain paikkailtava purettujen väliseinien kohdalta, mutta työ ei ole muihin hommiin verrattaessa mitenkään merkittävä..

Tiistaina, keskiviikkona ja lauantaina saatiin aikaiseksi sähköjen purku, yhden väliseinän tuhoaminen ja jätteen poiskuljetus. Väliseinän nielemät tiiliskivet olivat hienoinen yllätys, koska olin olettanut, että koko seinä on pelkkää hötöä. Purkuun siis meni hieman kauemmin, kuten myös purkujätteen lastaamiseenkin. Tosin nyt ollaan jo siinä pisteessä, että ensi viikolla pitäisi purkaa yksi kiinteä kaapisto, puolet lattiasta ja keittiö. Tämän savotan jälkeen koko purkutyö olisi tehty ja perusteellisen siivoamisen jälkeen voisi jo aloittaa laminaatin ja laattojen asennuksen.

Remontin viivästymisestä huolimatta aion pitää syntymäpäivätuparit 18. päivä, mutta vieraille olen luvannut hankkia ainoastaan jääkaapin juomien säilyttämistä varten :) Juhlien teemana taitaa siis olla REMONTTI isolla R:llä. Tosin asunnolla ei olekaan tarkoitus olla koko iltaa, ja jos vaan säät sallii niin juhlimme pääasiassa yläkerran talonyhtiön kattoterassilla.

 Sohva lymyilee olohuoneessa pressutettuna koko remontin ajan

 Eilen vanhat sähköputket sahattiin poikki

 Myös vanhat ovenkarmit sai kyytiä

 Hakkasin lekalla loput väliseinän alaosasta lattian tasoon saakka

Tiilen ja rappauksen sekoitusta purkupuuhien jäljiltä

Purun aikana hengityssuojain oli ehdoton MUST, mutta myös suojalasit olisi voinut napata silmille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti