sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Travelling in Australia: Best beaches in Melbourne and near by..

Nyt nämä Australia- postaukset alkaa olla loppusuoralla, eli tämä rantajuttu Victorian alueelta on toiseksi viimeinen jorina matkasta. Tosin näiden matkakertomusten jälkeen on tietenkin tiedossa ostosten esittelyä - mitäs muutakaan :D Ja ehkä jossakin vaiheessa pääsen kirjoittamaan jotakin helmikuusta ja Suomessa vietetystä ajasta reissun jälkeen.. Mutta siihen voipi mennä vielä jokunen viikko, heh.

Kirjoitan ainoastaan rannoista, jonne voi tehdä päiväreissun autolla Melbournesta. Jätän siis pois kaikki Great Ocean Roadin varrella sijainneet rantakokemukset, koska sillä pätkällä ei muuta olekaan kuin toinen toistaan upeampia rantoja. Mutta nyt siis näistä lähirannoista Melbournessa ja noin 100 km säteellä Port Phillip Bayn ympärillä..

ST. KILDA
Melbournen suosituin ranta on ehdottomasti St. Kilda beach ja siellä onkin porukkaa aamusta iltaan. Onneksi rantaviivaa on sen verran paljon, että kuumimpinakin päivinä rannalta tai nurmialueelta löytyy loikoilun vaatimaa tilaa isommallekin porukalle.




GEELONG
Melbournesta vajaa 100 kilometrin päässä oleva Geelong on tehdaskaupunki, joka on tunnettu lähinnä pitkästä rantaviivastaan. Ranta, jolle eksyimme, oli lapsiperheiden suosiossa, koska laitureilla oli erilaisia hyppytorneja ja leikkialueita.



HALF MOON BAY
Melbournesta 30-40 minuutin ajomatkan päässä sijaitsee Half Moon Bay, joka on mukavasti tuulelta suojassa valtavan lahden kainalossa. Half Moon Bay:n rannalla loikoillessa voit ihailla auringonlaskua vasten vanhan sotalaivan uponnutta hylkyä. Nämä kuvat on otettu matkasivustoilta, koska oman kameran akku simahti yllättäen juuri laivaan zoomatessani..



PORTSEA
Sokerina pohjalla on Portsean niemen upeat ja monipuoliset rannat, jotka jatkuvat aina kapeaan niemenkärkeen, Point Nepeaan, saakka. Melbournen suunnasta tullessa reilu 10 kilometria ennen Portsean kylää kannattaa pysähtyä rantatien varrelle, napata viltti mukaan ja asettua mukavasti omalle "minisaarelle". Rantahiekka ja meri ovat nimittäin yhdessä muodostaneet hauskoja muutaman kymmenen neliömetrin kokoisia pikkusaaria, joita erottaa noin 10-20 cm:n vesikerros. Porsean kylästä eteenpäin, aivan niemen kärjen tuntumasta löytyy upea luonnonsuojelualue (vanhaa armeijan aluetta), jossa voit kävellä rauhallisilla rannoilla. Varo kuitenkin uimasta, sillä merivirrat ovat todella arvaamattomat..




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti