lauantai 11. helmikuuta 2012

Travelling in Australia: the Great Ocean Road

Rannalla loikoilun, puistossa vietettyjen iltapäivien ja kaupungilla juhlittujen iltojen jälkeen päätin, että haluan Australian matkallani käydä katsomassa myös luontoa ja nähdä Victorian aluetta laajemmin. Ystäväni Alex lainasi autoaan viimeisen lomaviikkoni ajaksi, A sekä T ottivat pari päivää vapaata töistä ja olimmekin valmiita reissuun. Lähdimme maanantaina 23.1.2012 parin päivän roadtripille tyttöjen kesken. Maanantaiaamu oli paahtavan kuuma ja kannettuamme autoon liioitellun määrän tavaraa kahdelle päivälle pääsimme aloittamaan matkan kohti Geelongia.

Onneksi sain lainaan myös navigaattorin, sillä emme olisi välttämättä onnistuneet pelkän kartan avulla suunnistamaan kaupungin sokkeloista A1-moottoritielle. Vasemman puoleinen liikenne ei tuntunut ollenkaan niin erikoiselta kuin vasemmalla kädellä vaihdettavat vaihteet. Kieltämättä, alkuun risteyksistä lähdettäessä olin liikenteen tukkeena, koska oikea käsi olisi aivan väkisin yrittänyt hamuta vaihdekeppiä ovenkahvan suunnalta :)

The Great Ocean Road on 1900-luvun alussa rakennettu kiemurainen merenrantatie, jonka varrelle mahtuu toistaan upeampia rantoja, rantakallioita, pieniä kyliä, vesiputouksia ja sademetsiä. Tie on viralliselta tunnukseltaan B100 ja Great Ocean Road nimellä se kulkee hieman vajaan 250 km:n matkan. Nopeusrajoitus vaihtelee 80 ja 100 km/h yleisrajoituksesta mutkakohtaisiin (25 - 55 km/h) rajoituksiin. Kuuluisimpia luonnonmuokkaamia nähtävyyksiä ovat merestä nousevat 12 apostolia sekä London Bridge, josta valitettavasti mantereeseen kiinnittyvä "siltakaari" on romahtanut jokunen vuosi sitten. Ajoimme Great Ocean Roadin aina Warrnambooliin saakka, jossa vanha, sotamuistonakin tunnettu, tie päättyy.


















Tässä siis vain jokunen maistiainen upeista paikoista matkan varrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti