sunnuntai 14. elokuuta 2011

Viikonloppu Turussa

Kävin viime viikonloppuna Turussa todella pitkästä aikaa, muistaakseni kolmen vuoden tauon jälkeen, jos siis junamatkaa Turun satamaan ei lasketa varsinaiseksi kaupunkivierailuksi :)

Lähdin Tampereelta keskipäivän pikajunalla kohti rantakaupunkia ja olin perillä kahden maissa. Rautatieasemalla vastassa oli Maria ja suuntasimme pienestä vesisateesta välittämättä kohti kaupunkia ja Aurajoen rantaa. Päädyimme Tintå -nimiseen tunnelmalliseen bistroon, jossa tilasimme lammasvartaan ja lankkupizzan (molemmat herkullisia puolikuivan valkoviinin kanssa). Tässä ravintolassa oli pakko turvautua tarjoilijan kokemukseen, sillä bistro on tunnettu viinivalikoimastaan, ja nälkäisen näkökulmasta sopivan viinin valitsemiseen olisi tuhrautunut aivan liian kauan aikaa :)





Lauantain juhlintojen jälkeisenä aamuna heräilimme Marian ystävän Annen luota. Kolmisin vietetyn tyttöjenillan jälkeen oli mukava kuljeksia ulkosalla ja kannella verkkaisesti myytävää tavaraa puutalon sisäpihalle. Annen asunnon sisäpihalla nimittäin järjestetään vuosittain kirpputori ja satuimme vierailulle juuri oikeana viikonloppuna.






Rakastuin Turkuun uudelleen. 

Ja kotiinpaluumatkalla tuli pohdittua Tampereelta purettujen Amurin puutalojen kohtaloa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti