perjantai 20. huhtikuuta 2012

Perjantai ja viikon vaihtelevan sään asuvalinnat

Tänään olikin viimeinen työpäivä vanhassa työpaikassa ja maanantaina alkaisi taas uudet kujeet uudessa tehtävässä, mutta muutoin jo ennestään tutussa firmassa. Eilen tuli käytyä opiskelukavereiden kanssa vaihtamassa kuulumisia siiderin voimalla ja tänään kävimme työporukalla syömässä Klubilla Tullinaukiolla. Illalla puolestaan olisi tarkoitus käydä herkullisia tapaksia tarjoilevassa Inezissä siskoni, M:n ja muutaman kaverin kanssa. Onneksi tapasravintolassa voi valita vaikka ihan vain pienen kipollisen kananpaloja, koska tänään on tullut muuten vedeltyä ruokaa useammankin ihmisen edestä :)

Arkistoihin on kertynyt tämän viikon vaihtelevan sään vuoksi erilaisia asuvalintoja, koska aamuisin en oikein ole osannut päättää laitanko nahkatakin, untuvatakin vaiko kenties jonkin välimallin version..

Alkuviikosta toppatakin alle eksyi tällainen hyvin arkinen yhdistelmä:

paita: H&M
housut: IvoNikkolo

Tällä keväisemmällä ja pääsiäisen värisellä yhdistelmällä kuljeksin keskiviikkopäivän:


musta neulepaita: Your Face
keltainen paita: Seppälä
mustat lököhousut: Lindex
pitkävartiset saappaat: Andiamo
keltainen laukku: Esprit
nahkatakki: Lumineux

Loppuviikosta uskoin taas, ettei se kesä ihan vielä tullutkaan..:

paita: ICE (Australiasta)
musta toppi: H&M
housut: Mango (lyhennetty itse nilkkamittaisiksi)
takki: Vila
kaulahuivi: H&M
kengät: Bronx

Jääkaapissa on vielä yksi vajaa purkki jäljellä pahoilaisen hilloa. Tein sitä neljä täyttä purkkia pari viikkoa sitten ja nyt jo viedään viimeisiä. Voin siis lämpimästi suositella makean tulista hilloa lihan ja kanan sekä erilaisten pastavariaatioiden kanssa. Tässä yksinkertaisimmillaan pastan ja kermakanan kanssa:


Paholaisen hillo:

800 g tomaattimurskaa
400 g suippopaprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Hillo-marmeladisokeria


Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput, mausteet ja tomaattimurska kattilaan. Anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

Ensimmäisellä kokeilukerralla aineiden määrä kannattaa puolittaa, koska hilloa todellakin tulee reilusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti