torstai 15. joulukuuta 2011

Hearts in the dark

Otsikon perusteella joku voisi luulla seuraavaksi tulevaa tekstiä synkeäksi, mutta oikeastaan tämän kirjoituksen tarkoitus on tuoda väriä ja pientä pilkettä hämäriin iltoihin tällä hetkellä isoilta tuntuvien, mutta muuten suhteellisen pienten henkilökohtaisten selviytymistarinoiden myötä :) Seuraavana siis kolme asiaa, joita en olisi uskonut - tai ainakaan toivonut tapahtuvan. Viimeisimpänä olisin toivonut niitä tällaiseen vuodenaikaan, mutta asioilla ei ole tapana katsoa aikaa tai paikkaa..


1. Kuvittelin aikoinaan, että meidän perheessämme ei voi koskaan  kehittyä kunnollista perheriitaa, mutta nyt senkin aika on kai tullut.. Tosin tiedän, että asiat annetaan anteeksi ajallaan - kuitenkin tällä hetkellä tilanne tuntuu todella pahalta. Onneksi tässä kähinässä on kyse periaatteista eikä mistään täydellisistä järjettömyyksistä.

2. Luulin myös, että välien selvittelyt maapallon toiselle puolelle ovat hyvin vähäisiä, mutta kiitos ihmeellisen Internetin, sekin on mahdollista. Nyt onneksi Australiasta asti käydyn mykkäkoulun ja sanaharkan välimaastosta on löytynyt ne oikeat sanat ja asiat on selvitetty.. Tasapuolisuus on siis valttia ystävyyssuhteissa - niin naisten kuin miestenkin välillä. Odotan siis innolla australialaisten vaihtoajan ystävieni näkemistä kahden vuoden tauon jälkeen, kun lähden tammikuussa siskoni luokse Melbourneen.

3. Kolmas keskusteluissa ollut asia on miesystäväni ja minun mahdollinen muutto eri osoitteisiin ja eri kaupunkeihin. Jos tämä toteutuu, niin olen ainakin siitä iloinen, ettemme muuta erilleen riitojen takia. Asiaan vaikuttavat lähinnä työ, ystävät ja omaa sydäntä lähinnä oleva kaupunki..


Seuraavat viisi kuvaa kertovat, miten ainakin itse haluan ajatella asioita: erimielisyyksiä ja riitoja syntyy, mutta niistä pääsee yli, jos molemmat osapuolet osaavat neuvotella ja tehdä myönnytyksiä sekä tärkeimpänä - välittävät toisistaan.

Hyviä ystäviä ei voi koskaan olla liikaa.

Joskus perhe on sekä pahin että paras.

Maailmaan mahtuu monenlaisia ihmisiä - suurimmalla osalla heistä on kuitenkin sydän paikallaan.

Aito välittäminen antaa kummallekin enemmän.

Sparkling Day has to have a Sparkling Heart :)

1 kommentti: