sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Rockabillya 1960-luvun tyyliin

Eilen ystäväiseni kävi noukkaamassa minut vanhempieni luota kyytiin ja liukastelimme lumisohjossa hänen luokseen vaihtamaan 60-luvun tyyliset hameet ja mekot päälle. A harrastaa ompelemista niin kuin minäkin, mutta sen lisäksi myös rockabilly keikoilla käymistä, joten hänen ompeluluomuksiinsa kuuluu iso valikoima erilaisia kellohameita ja -mekkoja. Tartuin heti ensimmäiseen A:n ehdottamaan hameeseen, jonka kankaassa oli mustalla pohjalla kukkakirjailuja sekä vyötärökaistaleessa hauskat kolme isoa punaista nappia. Taisin innostua hameesta niin kovin, että pyöräytän ensi vuoden puolella itsellekin saman tyyppisen hamosen! A puolestaan valitsi itselleen kukkakirjaillun mekon, jonka kuviointi oli myöskin mustalle pohjalle tehty. Kiskaisimme hameiden ja mekkojen valinnan jälkeen tanssikengät jalkaan ja suuntasimme kohti Riihimäen Apolloa.


Bolero: Amisu
Toppi: VILA
Hame: handmade by A :)

Apollon musiikkitarjonnasta vastasi kaksi rockabillybändiä, sveitsiläinen the Peacocks ja suomalainen 20th Flight Rockers sekä yksi surffityyliin soitteleva suomalainen kokoonpano the Shockwave. Illan aikana hörppäsin pari juomaa, sillä A oli kuskina. Irish Coffeen jälkeinen herkullinen kerman maku katosi nopeasti, kun tilasin viskin ja veden, mutta tarjoilija heittikin koko sotkun yhteen lasiin ja litkin loppuillan täyteen vesilasiin sekoitettua viskiä! :D Mutta kitkeristä juomakokemuksista välittämättä, musiikki oli ainakin letkeän menevää.


20th Flight Rockers

the Shockwave

the  Peacocks

Itse mekkojen ja hameiden suunnittelija/tekijä :)

Riihimäen Apollon yläkerta (tämä Apollo ei siis ole Sedula)

Ja lopuksi vielä pieni kuva 1960-luvun meikin tekemisestä, tai paremminkin lopputuloksesta, joka kuvasta katsottuna on vähän sotkuinen. Mutta joka tapauksessa tyyliin kuului suhteellisen paksut mustat rajaukset, paljon maskaraa, luomivaossa kulkeva tummennus sekä pirteät värit. Kuva on hieman epätarkka, joten siitä ei näy vihreä luomiväri kovinkaan hyvin, mutta luomilla siis ruskean, vihreän ja pronssin sävyjä.

 1960-luvun silmämeikki

Ilta oli selkeästi onnistunut, sillä tuntui kuin olisi matkannut ravintolan alaovelta suoraan 50 vuotta taaksepäin. Kiitos siis hyvien puitteiden ja onnistuneiden bändivalintojen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti