torstai 10. marraskuuta 2011

Live jazzia ja ystävän Suomeen-paluu-juhlat

Vihdoinkin viimeiset kaksi viikkoa on takana. Nimittäin ei ole oikein iltaisin ollut aikaa kirjoitella tänne edes lyhyitä postauksia. Mutta toisaalta on ollut tietoinenkin valinta olla kirjoittamatta, koska töissä on tullut tuojoteltua tietokoneen ruutua aivan riittävästi. Kymmenen tunnin koneella istuskelun jälkeen ei oikein ole ollut inspiraatiotakaan jatkaa ruudun tuijottelua kotosalla..

Töiden lisäksi viikolle kertyneiden iltamenojen vuoksi turhaa luppoaikaa ei ole päässyt jäämään. Myös viimeiset kaksi viikonloppua on mennyt jos jonkinlaisissa juhlissa: ensin Tampereella ja viimeisimpänä Helsingissä. Viime perjantaina kävimme lähes koko perheen ja muutaman perhetutun kanssa Finlandia- talolla kuuntelemassa jazzia. Se oli ensimmäinen kerta, kun kuulin jazzia livenä.. ja rakastuin täysin :) The Manhattan Voices ja The NewYork Voices antoivat palaa kahden tunnin ajan siten, että kymmeneltä illalla tuntui kuin kuuntelijat olisivat leijuneet pelkän ihastuksen voimalla salista pois. Kymmenen tunnin työpäivä, kahden tunnin ajomatka ja huikaisevan upeat laulajat saivat tämän tyttösen aivan väsyksiin. Ajelimme Hämeenlinnan suuntaan yöksi ja nukahdin petiin sillä hetkellä kun painoin pääni tyynyyn.

Lauantaina ulkoilutin koiraa ja lueskelin hetken kirjaa, mutta illaksi oli tarkoitus suunnata uudelleen Helsinkiin.  Valencian vaihtoaikojeni ystävä oli palannut torstaina Suomeen (en siis ollut nähnyt häntä kahteen vuoteen) ja hänen takaisin tulonsa kunniaksi järjestettiin lauantai-iltana juhlat. Lähdin illan hämärtäessä junalla taas kohti Helsinkiä, mutta olin hieman aikaisessa, joten poikkesin Cafe Esplanadilla valkoviinilasillisella ja sämpylällä. Istuskelin kahvilan nurkkapöydässä ja muistelin Helsingin aikojani, jolloin ikävöin jatkuvasti Tampereelle. Nyt kuitenkin tuntui, että minun oli todellakin ensimmäistä kertaa kunnolla ikävä takaisin Helsinkiin.. Mietiskelyiden jälkeen suunnistin metrolla juhlapaikalle, jossa minulle täysin tuntematon, mutta todella mukava seurue otti uuden tuttavuuden hyvin vastaan. Ilta oli hyväntuulinen ja kuulumisia tuli vaihdettua puolin ja toisin viimeisen kahden vuoden ajalta. Apollon jatkojen jälkeen lantustelin bussiterminaaliin ja suuntasin taas matkani kohti pohjoisempaa Tamperetta.

Alla oleva asu palveli koko viikonlopun ajan ja todennäköisesti luottomekko eksyy päälle myös pikkujouluissa

 Mekko: French Connection
Vyö: Friis&Company

 Punapohjaiset avokkaat: Bullboxer

Tervetuliaislahjana kodin kaikki tarpeellinen:
vessapaperirulla
hehkulamppuja
viinapullo

Kahta tulevaa, rauhallisempaa, viikonloppua odotellessa :)

2 kommenttia: